Food for the Mood Catering & Events
Food for the Mood partycatering
Nieuw bij Food for the Mood! Bestel snel & gemakkelijk in onze online webshop!
Meer informatie
Food for the Mood partycatering
Diners voor grote gezelschappen.
Meer informatie
Food for the Mood partycatering
Ruime keus aan hapjes en fingerfood.
Meer informatie
Food for the Mood partycatering
Verschillende mogelijkheden op het gebied van catering.
Meer informatie
Food for the Mood partycatering

De Ofyr

Een echte buitenkeuken met sfeer

Een robuust object met een plancha en houtvuur voor heerlijke gerechten.

Vuurmannen verzorgen een `Live cooking` op een robuust fraai kunstwerk wat wordt opgestookt met hout. Dit geeft een enorme sfeer en de dikke ring om het vuur wordt zo heet dat het als plancha wordt gebruikt. De Ofyr, de ideale buitenkeuken dus voor elke gelegenheid! De Ofyr is een zwaar staal object van wel 120 kilo met een roestkleurige uitstraling. Een echte eye catcher.  Door de warmte is de Ofyr geschikt voor elk seizoen en een mooi warm gezellig vuur heeft zo zijn aantrekkingskracht! Een Ofyr kan gemakkelijk tot 50 gasten aan. Het ligt natuurlijk ook wat voor een gerechten wij gaan bereiden voor u. Wij adviseren u graag!

Hoe leveren wij

Wij plaatsen de Ofyr op de gewenste tijd wat u het beste uitkomt. En we halen hem de volgende dag op afgesproken tijd weer op. De Ofyr kan overal buiten geplaatst worden maar de positie waar de Ofyr komt te staan moet wel makkelijk benaderbaar zijn. Dit door het gewicht en de hanteerbaarheid van de Ofyr.

Voor de plaatsing is het wel verstandig om rekening te houden met waar de wind vandaan komt. Zodat uw gasten niet in de rook komen te staan. Het rook van de vlammen is voornamelijk bij de start als de Ofyr op temperatuur is zal deze door de hitte en het juiste hout veel minder tot bijna geen rook afgeven maar alleen hitte. Uiteraard kunnen wij u hierin adviseren en komen wij  eerst graag kijken op locatie om te bepalen waar we de Ofyr het beste kunnen plaatsen.

Hout/ duurzaam

Ons hout is 100% CO2 neutraal en duurzaam gekapt en in een oven gedroogd.  Al ons hout komt uit Nederland waar zeer strenge regelgeving is zodat er geen bos uitdunning is. Ook is het hout zeer droog waardoor er een lage CO2 uitstoot, nat hout kost meer energie om te verbranden.

Vuurmannen

Onze vuurmannen zijn getrainde vuurstokers op de Ofyr. Het lijkt eenvoudig maar is het niet. Het heeft wat training nodig om de juiste hitte te verkrijgen voor de ingrediënten die op de plancha gaan. Vis, vlees of groenten heeft andere hitte nodig om een top gerecht te creëren. Al onze vuurmannen zijn volleerde koks met ruime ervaring in het bakken en braden. Zo weten ze heel goed welke temperaturen nodig zijn om de gerechten te bereiden. Daarnaast kan de vuurman ook de kok voor u zijn aan de Ofyr. Een vuurman kan 2 Ofyr op temperatuur houden en als kok op 1 Ofyr voor 100 man het bakken en braden verzorgen. Onze vuurmannen hebben stevige en hitte bestendige kleren met een stoer uiterlijk aan.

Meer weten over de Ofyr? Neem dan contact met ons op!